Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-zöldséges melegszendvics recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet kenyér
  • vaj
  • 8 dkg csirkemell sonka
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 0,5 db kápia paprika
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 10 db koktélparadicsom
  • 0,5 db zöldpaprika

Elkészítése

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A kenyérszeleteket vékonyan megvajazzuk, majd mindegyikre sonkát fektetünk. Erre rárakjuk a karikára vágott lila hagymát és a kápia paprikát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Az előmelegített sütőben, 200 °C-on, hőlégkeveréssel kb. 5 perc alatt sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.

Tálaláskor félbevágott koktélparadicsommal és apróra vágott zöld pritamin paprikával szórjuk meg, így friss és színes lesz a melegszendvics.

Tipp

A feltéteket variálhatjuk ízlés szerint: sonka helyett használhatunk csirkemell csíkokat, kolbászt vagy gombát is. A sajt fajtáját is érdemes változtatni, például edami vagy gouda is jól illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sonkas-zoldseges-melegszendvics/