Elkészítése
Először a tésztát sós vízben félkeményre kifőzzük, vízzel leöblítjük és leszűrjük. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra, a paradicsomot pedig darabokra vágjuk.
Egy nagyobb lábasban a felmelegített olajra tesszük a felcsíkozott húst, és kevergetve jól lepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát, majd tovább kevergetjük és sütjük.
Amikor a zöldségek is megpirultak, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a csípős porpaprikát, és ezzel is jól összesütjük. A sütés vége felé sózzuk és borsozzuk, majd 4-5 dl vízzel felöntjük, és összefőzzük, amíg jól össze nem sűrűsödik. A végén hozzáadjuk a mézet és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A kész húsos szószba keverjük a kifőzött tésztát, és összeforraljuk, kb. 5 percig kevergetve készre főzzük. Reszelt sajttal vagy anélkül tálaljuk, ki hogyan szereti.
