Hozzávalók:
- 15 dkg spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 5 dkg sonka
- 5 dkg kemény sajt
- 2 tojás
- só
- őrölt fekete bors
- 1 dl tej
- 1 ek liszt
- olívaolaj
Elkészítése:
A spenótot alaposan megmosom, félbevágom, a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom. A sajtot lereszelem, a sonkát felkockázom.
A tojást összekeverem a tejjel, a liszttel és a sajt felével. Sózom, borsozom.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát, egy keveset félreteszek. Ráteszem a spenótot, a fokhagymát és a paradicsomot. Kis idő után hozzáöntöm a tojást. Megsütöm.
Rakok rá egy chilit, és rászórom a félretett sonkát, s a sajt másik felét.
[box style=”info”]A hűtőben volt még spenót, amivel kezdeni kellett valamit, s nem volt kedvem sokáig főzőcskézni, így egy omlett mellett döntöttem.[/box]