Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült batáta bébispenót mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg batáta
  • 50 dkg bébispenót
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál kukorica keményítő
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítése

A batátát megtisztítjuk és vastagabb karikákra vágjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és sorban rárakjuk a batáta karikákat. Enyhén megsózzuk, borsozzuk és megspricceljük kevés olajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 15-20 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a batáta, addig elkészítjük a mártást.

A bébispenótot balanszírozzuk, majd egy edénybe kiszedjük. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá szerecsendiót, öntünk rá a tejből és összeturmixoljuk.

A maradék tejet kikeverjük a keményítővel, beleöntjük a spenótba, összekeverjük és visszatesszük a tűzre, majd felforraljuk és kész is a mártás.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sult-batata-bebispenot-martassal/