Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült gyümölcsök sajtkrémmel töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab félkemény őszibarack
  • 1 darab körte
  • 2 dkg vaj
  • 1 kávéskanál cukor vagy méz
  • kevés só
  • kevés fahéj
  • 3 kávéskanál homoktövis szörp
  • 1 evőkanál mézben tartósított homoktövis
  • 10 dkg mascarpone
  • fodormenta levél

Elkészítése

A gyümölcsök belsejét megtisztítjuk a magoktól illetve a magházaktól.

A menta leveleket nagyon apróra vágjuk

1 dkg vajat megolvasztunk a cukorral, sóval és fahéjjal, majd a gyümölcsöket a vágott felükkel lefelé pár percig sütjük benne, amíg a cukor karamellizálódik.

A puha, maradék vajat kihabosítjuk a sajttal és a homoktövis szörppel, majd összekeverjük az apróra vágott menta levéllel.

A kész gyümölcsöket tányérra tesszük és belsejüket megtöltjük a krémmel és melegen tálaljuk (de hidegen is finom).

https://receptneked.wps.hu/gyors/sult-gyumolcsok-sajtkremmel-toltve/