Birsalma kompót elkészítése
A birsalmát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd vízben feltesszük főni. Ízlés szerint cukrot, fahéjat és szegfűszeget adunk hozzá, és puhára főzzük. Érdemes előző nap elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Hal elkészítése
A halfilét besózzuk, majd paprikás lisztben megforgatjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, és papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Mártás elkészítése
Egy serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a mustárt, a fehér borsot, a petrezselymet és a bazsalikomot. Sóval óvatosan ízesítjük. Amikor felforr, belekeverjük a zöldbabot, majd a sajtkrémet, ami selymesre és kellően sűrűre varázsolja a szószt. Néhány perc alatt készre főzzük.
Spagetti elkészítése és tálalás
A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrve olvasztott vajban átforgatjuk. Tányérra halmozzuk a tésztát, mellé tesszük a sült halat, és meglocsoljuk a francia mártással. Végül birsalma kompóttal kínáljuk.
Tipp
A mártást gazdagíthatjuk reszelt parmezánnal, így még intenzívebb ízt kap. Ha könnyedebb fogásra vágyunk, a spagetti helyett párolt zöldségekkel is tálalhatjuk a halat.