Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült hal francia mártással, birsalma kompóttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg tengeri halfilé
  • só
  • liszt
  • pirospaprika
  • spagetti tészta
  • 5-6 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db tömlős sajt
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehérbors
  • petrezselyemzöld
  • bazsalikom
  • 10-20 dkg zöldbab
  • birsalma
  • cukor
  • szegfűszeg
  • fahéj

Elkészítése

Birsalma kompót elkészítése

A birsalmát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd vízben feltesszük főni. Ízlés szerint cukrot, fahéjat és szegfűszeget adunk hozzá, és puhára főzzük. Érdemes előző nap elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek.

Hal elkészítése

A halfilét besózzuk, majd paprikás lisztben megforgatjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, és papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Mártás elkészítése

Egy serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a mustárt, a fehér borsot, a petrezselymet és a bazsalikomot. Sóval óvatosan ízesítjük. Amikor felforr, belekeverjük a zöldbabot, majd a sajtkrémet, ami selymesre és kellően sűrűre varázsolja a szószt. Néhány perc alatt készre főzzük.

Spagetti elkészítése és tálalás

A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrve olvasztott vajban átforgatjuk. Tányérra halmozzuk a tésztát, mellé tesszük a sült halat, és meglocsoljuk a francia mártással. Végül birsalma kompóttal kínáljuk.

Tipp

A mártást gazdagíthatjuk reszelt parmezánnal, így még intenzívebb ízt kap. Ha könnyedebb fogásra vágyunk, a spagetti helyett párolt zöldségekkel is tálalhatjuk a halat.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sult-hal-francia-martassal-birsalma-kompottal/