Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csésze bulgur
- 1,5 csésze alaplé
- 1 fej karfiol
- 2 ek olívaolaj + pár csepp a karfiolra
- só
- őrölt bors
Az öntethez:
- 2 tk fehérborecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk mustár
- 1 tk nádcukor
- csipet só
- őrölt bors
Elkészítése:
Összekeverjük az öntet hozzávalóit, és félretesszük. A bulgurt az olívaolajon kicsit megpirítjuk, felöntjük az alaplével, és puhára pároljuk. Ha megfőtt, langyosra hűtjük.
A karfiolt rózsáira szedjük, egy tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk, megborsozzuk, és sütőben megpirítjuk.
Végül a még langyos bulgurt összeforgatjuk az öntettel és a sült karfiollal.

