Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült kenyér mártogatóssal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kenyér
  • 4 db tömlős sajt
  • 300 g tejföl
  • só
  • szalonna

Elkészítése

A kenyeret sütőpapírral bélelt mély tepsibe helyezzük, majd levágjuk a tetejét. A belsejét kiszedjük, és a kenyér köré rendezzük.

A tejfölt és a krémsajtot simára keverjük, majd ízlés szerint sózzuk. A keveréket a kenyér belsejébe öntjük.

A kenyér szélét vékonyan megkenjük vízzel, és a kiszedett darabokat is enyhén benedvesítjük, hogy ne száradjanak ki sütés közben.

A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük.

Amíg a kenyér sül, a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra sütjük.

A megsült kenyeret kivesszük a sütőből, majd a mártásba keverjük a sült szalonnát.

A kenyérdarabokat a mártásba mártogatva fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sult-kenyer-sajtos-tejfolos-szalonnas-martassal/