Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült kolbászgyűrű recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg baromfi lecsókolbász
  • 2 ek olaj


Elkészítése:

A kolbász rudak két végét egyenesre vágjuk, és arasznyi hosszúra daraboljuk.
Egy éles késsel kb. 3-4 mm vastag karéjokat vágunk rá ügyelve, hogy ne vágjuk át teljesen, de egyforma mélyek legyenek a vágások.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a kolbászokat az oldalukra fektetve kezdjük sütni. Ami azt jelenti, hogy az át nem vágott rész az oldalán legyen. Így fog a bevagdalt kolbász gyűrűformát felvenni.

Majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.

Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

[box style=”info”]Sokszor nagyon nehéz kitalálni, hogy mi kerüljön reggelire az asztalra. Van, hogy a legegyszerűbb étel is egy kis változtatással újdonság lehet. Pont így történt ez a kolbásszal is. Egyszerűen bevágtam és megsütöttem. Ki friss zöldségekkel, paradicsommal, paprikával, uborkával kérte, ki mustárral és ketchuppal. Persze a friss kenyér elmaradhatatlan.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/sult-kolbaszgyuru/