Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 közepes nagyságú padlizsán
  • só
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj

Elkészítése

Alaposan megmossuk, megtörölgetjük a padlizsánokat, majd dobókocka nagyságúra vágjuk. (Csak akkor hámozzuk meg, ha túl vastag a héja.) Papírtörülközővel leitatjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük, és itatóspapírra vagy papírtörülközőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leszedjük róla.

Ezután forró tálra rakjuk, majd sóval, borssal meg finomra vágott petrezselyemmel és fokhagymával gazdagon meghintjük. Ha nem szeretjük a nyers fokhagyma ízét, a sütés előtt az olajba dobjuk az egész fokhagymagerezdeket, aranysárgára sütjük, kivesszük, és ebben az olajban sütjük meg a padlizsánt.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sult-padlizsan/