Elkészítése
A párizsi szeleteket egymás mellé helyezem egy zsírral vagy olajjal kikent tepsiben. Egy kis tálkában összekeverem a tejfölt, a mustárt, és az ízlés szerint kiválasztott fűszereket. A keverékből annyit teszek a szeletek tetejére, hogy befedje őket, de ne folyjon le.
A tepsit a sütőbe helyezem, és először magas hőfokon, majd mérsékelt hőfokon megsütöm a párizsit. Ha szeretnénk, tehetünk a tetejére szeletelt vagy reszelt sajtot.
A párizsi mennyiségét attól függően választom meg, hogy önálló fogásként vagy második fogásként készül-e. Egy négytagú család számára, ha önálló ételnek szánjuk, érdemes legalább 4-4 szeletet számolni fejenként, amihez körülbelül egy nagy tejföl és egy kis tubusos mustár szükséges, a fűszereket pedig ízlés szerint adjuk hozzá.
Nálunk ez az étel nagyon népszerű, így szívesen ajánlom nektek is!


