Elkészítése
A spenótot felengedjük, kinyomkodjuk a levét, majd kisebb darabokra vágjuk.A hagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet.Hozzáadjuk a húsleveskockát, majd addig forraljuk, amíg a leve teljesen elfő.Végül jöhet rá a spenót, vegetával ízesítjük és 10-15 percig sütjük.
A körethez forrásban lévő vízhez fokozatosan annyi réteslisztet adunk, hogy végül szilárd formázható masszát kapjunk. Gyors mozdulatokkal az edény falához nyomkodva keverjük, 3-4 percig.Időnként némi olajat öntünk rá, nehogy leégjen.Sztori: Nyugat-afrikai étel, magyarosítva :). Fogyaszthatjuk sült hallal, hússal, főtt tojással, de akár pörkölttel, vagy magában is.
Eredetileg kézzel eszik, a fufuból kisebb darabot lecsippentve, a spenótot hozzáfogva.
