Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült spenót fufuval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 2 fő részéreSült spenót

  • 450 g fagyasztott leveles spenót
  • 1 doboz kockázott paradicsomkonzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • vegeta
  • olaj

Fufu

  • 6-7 dl víz
  • 50 dkg rétesliszt
  • olaj
Sült spenót fufuval

Elkészítése

A spenótot felengedjük, kinyomkodjuk a levét, majd kisebb darabokra vágjuk.A hagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet.Hozzáadjuk a húsleveskockát, majd addig forraljuk, amíg a leve teljesen elfő.Végül jöhet rá a spenót, vegetával ízesítjük és 10-15 percig sütjük.

A körethez forrásban lévő vízhez fokozatosan annyi réteslisztet adunk, hogy végül szilárd formázható masszát kapjunk. Gyors mozdulatokkal az edény falához nyomkodva keverjük, 3-4 percig.Időnként némi olajat öntünk rá, nehogy leégjen.Sztori: Nyugat-afrikai étel, magyarosítva :). Fogyaszthatjuk sült hallal, hússal, főtt tojással, de akár pörkölttel, vagy magában is.

Eredetileg kézzel eszik, a fufuból kisebb darabot lecsippentve, a spenótot hozzáfogva.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sult-spenot-fufuval/