Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült virsli kaszinótojással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A virslihez:

  • 8 darab virsli
  • 20 dkg leveles tészta

A sütéshez

  • 3,5 dl olaj

A kaszinótojáshoz

  • 5 darab főtt tojás
  • 250 g majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • kevés citromlé
  • 0,5 mokkáskanál só
  • szerecsendió
  • 7 dkg vaj

A tojások kenéséhez

  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál zselatinpor

Elkészítése

A virsliket keresztben kettévágjuk. A hurka vagy saslik pálcákat is ketté törjük. A hurkapálcát a virsli közepén átszúrjuk és a virslit fél centinként átvágjuk.

A tésztát kinyújtjuk, majd csíkokat vágunk belőle és a virsli szeletek mellett befűzzük.

Az étolajat forrósítjuk és a virslik mindkét oldalát megsütjük benne.

A kaszinótojáshoz a tojássárgákat csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel (tegyük félre belőle 3 evőkanállal). Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba.

A vízben a zselatint egy kis elkeverjük és tűzre téve vagy mikróban feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük.

A kaszinótojásokat töltelékkel lefelé tesszük egy tálcára, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel és mellétesszük a kisütött virsliket.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sult-virsli-kaszinotojassal/