Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szabolcsi túrós cinke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg burgonya
  • 8-10 evőkanál liszt
  • kevés só
  • 25 dkg túró
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 5-10 dkg zsír (olvasztott )

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk, és egy edényben annyi vízzel tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. A főzővizet sóval ízesítjük. Amikor a burgonya megpuhult, a maradék vizet nem öntjük le róla, hanem a burgonyát a liszttel együtt pépesre törjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne legyen túl kemény, de kicsit sűrűbb állagú legyen, mint a burgonyapüré.

A masszából kis darabokat szaggatunk, amelyeket olvasztott zsírral vékonyan átkenünk. A szeletkéket megszórjuk túróval, majd ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk. Melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/szabolcsi-turos-cinke/