Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnás karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl alaplé (leveskockából is lehet!)
  • 1 dl tejföl
  • só
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A megforrósított olajban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott szalonnát, és megpirítjuk vele együtt a hagymát. A liszttel meghintjük, felengedjük két deci vízzel, amelyben felolvasztottunk egy fél húsleveskockát (vagy ha van húslevesünk, azzal), a fűszereket belerakjuk, és állandóan kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk.

Végezetül beletesszük a sós vízben megfőzött, rózsáira szedett és leszűrt karfiolt (vagy egy üveg lecsurgatott konzerv karfiolt), és ezzel néhány percig forralva, de nem pirítva, tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/szalonnas-karfiol/