Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagos rántott tök uborkás mártogatóssal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kisebb tök
  • só
  • szezámmag
  • liszt
  • tojás
  • morzsa
  • olaj

Mártogatós:

  • 1 kis pohár tejföl, vagy natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb kígyó uborka
  • só


Elkészítése:

A tököt alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát sózzuk.

Szokásos módon panírozzuk, annyi különbséggel, hogy a morzsába keverünk szezámmagot. Bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük.

Mártogatós:

A tejfölbe belereszeljük az uborkát és a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, hűtve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/szezammagos-rantott-tok-uborkas-martogatossal/