Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szőlős almaszósz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db alma
  • 1 nagy fürt fehér szőlő
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • fahéj
  • kevés őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citrom leve
  • pici só
  • 5 dkg kristálycukor

Elkészítése

Gyümölcs előkészítése

Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A szőlőt leszemezzük, majd mindkettőt kevés vízben (éppen csak lepje el) feltesszük főni.

Fűszerezés

Hozzáadjuk a citromlevet, a fahéjat, a szegfűszeget, a sót és ízlés szerint kristálycukrot. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak.

Habarás

A tejfölt elkeverjük a vaníliás pudingporral és a vaníliás cukorral. A keveréket a puha gyümölcshöz adjuk, majd folyamatos keverés mellett egyet forralunk rajta. Ezután levesszük a tűzről.

Tipp

A szószt tálalhatjuk melegen, húsok mellé is, de hidegen, desszertként a legfinomabb. Egy kevés darált dióval vagy mandulával megszórva még gazdagabb ízhatást érhetünk el.

https://receptneked.wps.hu/gyors/szolos-almaszosz/