Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tavaszi melegszendvics recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 szelet zsúrkenyér
  • 5 db virsli
  • 5 szál medvehagyma levél ( csíkokra vágva)
  • 5 dkg trappista sajt (szeletelve majd vékony csíkokra vágva)
  • 5 dkg szalonna (ez is vékony csíkokra vágva)
  • mustár

Elkészítése

 kenyérszeleteket vékonyan megkenjük mustárral, majd egyenletesen rászórjuk a csíkokra vágott medvehagymát.

A virsliket hosszában félbevágjuk, és a vágott felükkel lefelé helyezzük a mustáros, medvehagymás kenyerekre. A virslik gömbölyű oldalát 5-6 helyen, kissé ferdén bevágjuk. A vágásokba felváltva tesszük a szalonna- és sajtszeleteket, de akár mindkettőt egy-egy vájatba helyezhetjük.

A szendvicseket előmelegített sütőbe tesszük, és a grill fokozaton addig sütjük, amíg a virsli és a szalonna szépen megpirulnak. Ez körülbelül 5-6 percig tart, a virsli és a szalonna típusától függően.

A kész szendvicseket tálaláskor fatányérra helyezzük, és opcionálisan a medvehagyma virágjával díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/gyors/tavaszi-melegszendvics/