A konzerv kukoricát és zöldborsót leszűrjük, majd botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük. Hozzáadjuk a darált húst, a reszelt sajtot, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket (só, bors, magyaros fűszerkeverék). Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy egynemű masszát kapjunk.
A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. A tésztát szorosan feltekerjük, és a végeit alaposan összenyomjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és belehelyezzük a roládot. A tetejét megkenjük a felvert tojással, hogy szép fényes legyen sütés után.
A roládot előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Miután elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve tálaljuk.