Elkészítése
Hozzávalók:
A saltafőzelékhez:
- 1 kisebb fejes saláta
- 1-2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 1 kis pohár tejföl
A zellerfasírthoz:
- 1 kisebb zellergumó
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- 2 szál újhagyma
- kis csokor petrezselyemzöld (apróra vágva)
- só, bors
- a sütéshez olaj
Elkészítése:
A sajtot és a zellert reszeljük le (vagy aprítógépben aprítsuk morzsás állagúra), majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, petrezselymet, a tojást és annyi morzsát, hogy összeálljon. Ízesítsük sóval és borssal, majd hagyjuk állni kb 10 percig.
Ez alatt elkészítjük a salátafőzeléket. A salátát mossuk meg csepegtessük le.
Az olívaolajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és rádobjuk a metéltre vágott salátaleveleket, 1-2 percig fonnyasztjuk, majd levesszük a gázról és belekeverjük a tejfölt, sóval, borssal ízesítjük.
A zelleres masszából, kézzel pingponglabda méretű golyókat formázunk és ellapítjuk, majd felforrósított olajban, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Készíthetjük enyhén vajazott tepsiben is, fordítás nélkül légkeveréssel kb 18 perc alatt sül meg. Tálaláskor szórjuk meg az ételt apróra vágott petrezselyemmel.
[box style=”info”] A zellerfasírtot kínáljuk fokhagymával, sóval, borssal ízesített tejföllel is.
A sajthoz keverhetünk kevés füstölt sajtot is.
Ha sűrűre sikerülne a massza, lazíthatjuk 2-3 ek tejjel.[/box]

