Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejbegríz gombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • csipet só
  • 60 g búzadara
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 citrom héja

Elkészítése

A tejet a sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós és az egészet felforraljuk.

Ha besűrűsödött, akkor kihűtjük.

Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdjük, majd beleszórjuk a zsemlemorzsát és világosra pirítjuk. Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd és könnyen leéghet.

A kihűlt és kemény tejbegrízből vizes kézzel gombócokat formázunk, majd a pirított morzsában meghempergetjük.

Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral elfogyasztjuk.

A legfontosabb az egész receptben az, hogy a tejbegríz legyen nagyon-nagyon-nagyon sűrű!

https://receptneked.wps.hu/gyors/tejbegriz-gomboc-3/