Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejberizs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg rizs
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • só

Elkészítése

A vajat egy tapadásmentes lábasban felolvasztjuk, majd a rizst néhány percig kevergetve megfuttatjuk rajta. Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot és egy csipet sót, majd felöntjük 2 dl forró vízzel. Amikor a rizs magába szívta a vizet, hozzáöntjük a felforrósított tejet.

Lefedve, lassú tűzön főzzük addig, amíg a rizs majdnem az összes tejet magába szívja. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk, hogy a maradék folyadékot is felszívja. Tálalás előtt hozzákeverjük a vaníliás cukrot, és ha szükséges, még egy kevés tejjel beállítjuk a kívánt állagot.

Tipp

A tejberizst megszórhatjuk fahéjjal vagy kakaóporral, így még változatosabb ízeket kapunk. Friss gyümölccsel vagy házi lekvárral tálalva igazi nyári desszertként is megállja a helyét.

https://receptneked.wps.hu/gyors/tejberizs/