Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölbundás hagymakarikák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • só

Bundázáshoz:

  • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
  • 1 tojás
  • 3 púpos ek tejföl
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 csapott ek liszt a masszába
  • 1 csésze zsemlemorzsa (2 dl)
  • 3-4 dl olaj a sütéshez


Elkészítése:

A vöröshagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk kb. 1 cm-es karikákra. Ezeket további rétegekre szedjük. Sózzuk, és kis időre félretesszük.

Egy tálban a tojást a tejföllel, sóval és borssal, valamint 1 ek liszttel csomómentesre keverjük. A hagymakarikákat lisztben megforgatjuk, majd a tojásos masszába mártjuk, lecsepegtetjük, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába.

Forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni. Frissen tálaljuk.

[box style=”info”]Imádom a ropogós hagymát, és szeretek kísérletezni is a különböző fogásokkal. Most a hagyományos rántott hagymát variáltam meg egy picit. A tojás helyett tejfölös masszába mártottam. Hogy mitől jobb, mint az egyszerűbb, megszokott változat? Vastagabb a ropogós réteg a karikákon. Ezt most nem mártogatóssal kínáltam, hanem a babérleveles krumplifőzelék feltétjeként.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/tejfolbundas-hagymakarikak/