Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 üveges gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál törött pirospaprika
  • 1 tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • ételízesítő, őrölt bors
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 csomag kifőttészta
  • olaj

Elkészítése

Az olajat felmelegítjük, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, majd hozzáadjuk a leszűrt és megmosott gombát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és ízesítjük sóval, ételízesítővel és őrölt borssal. Körülbelül 10-15 percig főzzük.

Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a forrásban lévő gombához adjuk, folyamatos keverés mellett. Hozzákeverjük a mustárt is, ami pikánsabbá teszi az ételt.

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük. A gombás ragut a tésztával együtt tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/gyors/tejfolos-gomba/