Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-sajtos burgonyaszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 db nagy krumpli ( 15-20 dkg-os)
  • 3 ek reszelt füstölt Karaván és trappista sajt
  • 3 ek tejföl
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk pirospaprika
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint


Elkészítése:

A burgonyát jól megmossuk, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk ( én hosszában háromba vágtam) a gömbölyű részéről levágtam a héjat, hogy ne boruljon fel a sütéskor.

Feltesszük főni enyhén sós vízbe. Nálam kb 6 percig főtt,de ez függ a mennyiségtől,vigyázzunk,hogy ne főjön szét.

Amíg a burgonyát főzzük, elkészítjük a feltétet. Egy lábasban egy evőkanál olívaolajon ( én az aszalt paradicsomról öntöttem) rátesszük az apróra vágott hagymát, sózzuk és üvegesre dinszteljük, összekeverjük a piros paprikával és egy tálba öntjük.

Belekeverjük a reszelt sajt 2/3-t, az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejfölt.

A főt krumplit kiszedjük egy papírtörlőre,leitatjuk a vizet,majd tepsibe tesszük egy olíva olajas sütőpapírra, majd megkenjük a feltéttel, tetejére reszelt sajtot, petrezselyemzöldet teszünk.A krumplit 200 fokon 20 percig sütjük.

Cika káposztával kínáltam!

[box style=”info”]A” cika” káposzta jellegzetes erdélyi téli savanyúság. Egészben savanyított káposztafejből egy szelet.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/tejfolos-sajtos-burgonyaszelet/