A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A csirkemellet vékony csíkokra szeleteljük. Egy nagy teflonserpenyőben felhevítjük az olajat, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a csirkecsíkokat, és fehéredésig kevergetjük.
Ízesítjük a húst zúzott fokhagymával, sóval, borssal és egy kevés vegetával. Amikor a csirke átsült, ráöntjük a főzőtejszínt, és az egészet összeforraljuk.
Közben a penne tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, majd 1-2 evőkanál olajjal elkeverjük, hogy ne tapadjon össze. A kész tejszínes csirkemellragut a tésztával tálaljuk.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és igazán finom étel.