Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes csirkecsíkok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • vegeta
  • 0,5 liter főzőtejszín

Tálaláshoz

  • 0,5 kg penne tészta

Elkészítése

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A csirkemellet vékony csíkokra szeleteljük. Egy nagy teflonserpenyőben felhevítjük az olajat, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a csirkecsíkokat, és fehéredésig kevergetjük.

Ízesítjük a húst zúzott fokhagymával, sóval, borssal és egy kevés vegetával. Amikor a csirke átsült, ráöntjük a főzőtejszínt, és az egészet összeforraljuk.

Közben a penne tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, majd 1-2 evőkanál olajjal elkeverjük, hogy ne tapadjon össze. A kész tejszínes csirkemellragut a tésztával tálaljuk.

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és igazán finom étel.

https://receptneked.wps.hu/gyors/tejszines-csirkecsikok/