Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes erdei gombás szűzérmék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 30 dkg gomba (tuskó és tyúkgomba)
  • 1 darab sárga kápia paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 dl húsleveslé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • só
  • bors

A tálaláshoz

  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A 60 dkg szűzpecsenyét kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és a húsokat mindkét oldalukon megsütjük (kb. 5 perc oldalanként). Ezután félretesszük őket.

A megtisztított 30–40 dkg gombát vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a serpenyőben üvegesre dinszteljük. Meghintjük 1 teáskanál pirospaprikával, felöntjük 1 dl húsleveslével, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sárga paprikát és a felkockázott paradicsomot. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk.

Amikor a zöldségek és a gomba megpuhultak, visszatesszük a serpenyőbe a megsült szűzérméket, és pár percig együtt sütjük. Közben a 2 dl főzőtejszínt simára keverjük 1 evőkanál liszttel, majd a gombás ragura öntjük. Az egészet összeforraljuk, amíg a szósz besűrűsödik.

Tálaláskor friss, aprított petrezselyemmel szórjuk meg. Köretként sült hasábburgonyával, főtt tésztával vagy párolt rizzsel is kínálhatjuk.

Tipp

A gombát más erdei fajtákkal is variálhatjuk, például vargányával vagy rókagombával. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, tehetünk a szószba kevés fehérbort is, mielőtt a tejszínt hozzáadjuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/tejszines-erdei-gombas-szuzermek/