Elkészítése
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Rátesszük a megtisztított, kockára vagy csíkokra vágott húst, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik.
Ekkor felöntjük kevés vízzel, megsózzuk, megszórjuk kurkumával, fehér borssal, és félig puhára főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott cukkinit, majd együtt készre főzzük.
A főzőtejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel vagy a liszttel, majd a húsos-zöldséges raguhoz öntjük. Alaposan átkeverjük, és még 2-3 percig főzzük, hogy a szaft besűrűsödjön.
Tálaláskor nokedlivel, főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk.
Tipp
Ha intenzívebb ízt szeretnénk, egy kevés friss petrezselymet vagy koriandert is adhatunk a végén a raguba. Könnyebb változatban csirke- vagy pulykamellből készítve is nagyon finom, és gyorsabban elkészül.
