Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Tejszínes, kurkumás, cukkinis hús nokedlivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejszínes, kurkumás, cukkinis hús egy könnyen elkészíthető, szaftos egytálétel, amelyet nokedlivel vagy más körettel kínálhatunk. A kurkuma enyhén pikáns ízt és szép színt ad, a tejszín pedig krémesebbé teszi az ételt. Sertés, csirke vagy pulykahússal is elkészíthető, így jól variálható családi fogás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.09.19.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Rátesszük a megtisztított, kockára vagy csíkokra vágott húst, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik.

Ekkor felöntjük kevés vízzel, megsózzuk, megszórjuk kurkumával, fehér borssal, és félig puhára főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott cukkinit, majd együtt készre főzzük.

A főzőtejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel vagy a liszttel, majd a húsos-zöldséges raguhoz öntjük. Alaposan átkeverjük, és még 2-3 percig főzzük, hogy a szaft besűrűsödjön.

Tálaláskor nokedlivel, főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, egy kevés friss petrezselymet vagy koriandert is adhatunk a végén a raguba. Könnyebb változatban csirke- vagy pulykamellből készítve is nagyon finom, és gyorsabban elkészül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is