Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes, kurkumás, cukkinis hús nokedlivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertés comb (vagy csirkemell )
  • 1 darab cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • őrölt fehérbors
  • só
  • olaj
  • víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • étkezési keményítő

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Rátesszük a megtisztított, kockára vagy csíkokra vágott húst, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik.

Ekkor felöntjük kevés vízzel, megsózzuk, megszórjuk kurkumával, fehér borssal, és félig puhára főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott cukkinit, majd együtt készre főzzük.

A főzőtejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel vagy a liszttel, majd a húsos-zöldséges raguhoz öntjük. Alaposan átkeverjük, és még 2-3 percig főzzük, hogy a szaft besűrűsödjön.

Tálaláskor nokedlivel, főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, egy kevés friss petrezselymet vagy koriandert is adhatunk a végén a raguba. Könnyebb változatban csirke- vagy pulykamellből készítve is nagyon finom, és gyorsabban elkészül.

https://receptneked.wps.hu/gyors/tejszines-kurkumas-cukkinis-hus-nokedlivel/