Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-mustáros karaj gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg gomba vegyesen
  • 40 dkg karaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 cl víz
  • 3 teáskanál mustár
  • kevés zsiradék
  • bors
  • só

Elkészítése

A hagymát meghámozzuk, majd apróra vágjuk. A karajt kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A gombát nagyobb darabokra vágjuk vagy törjük és egy száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd a serpenyőből kiszedjük.

Kevés zsiradékot felmelegítünk a serpenyőben, majd a hagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a hús és fehéredésig pirítjuk. Ezurán felöntjük a tejszínnel és 1,5 dl vízzel, majd belekeverjük a mustárt. Felforraljuk, mérsékeljük alatta a lángot és gyöngyöztetve főzzük.

Ha a szaftja nagyon besűrűsödne, akkor kevés vizet még öntsünk alá. Addig folytassuk, amíg a hús meg nem puhul. Arra figyeljünk, hogy mire a hús megpuhul, addigra ne maradjon nagyon vizes a szaftja, hanem inkább kicsit sűrűbb legyen.

Amikor a hús megpuhult, akkor hozzáadjuk a gombát is és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk valamint még mustárt adhatunk hozzá, ha szeretnénk.

Mi most színes tésztával kínáltuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/tejszines-mustaros-karaj-gombaval/