Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Téli reggeli datolyaszilvával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál zabpehely
  • 2 marék aszalt gyümölcs (mazsola, vörösáfonya, aszalt szilva darabolva... stb)
  • 1 marék dió
  • 0,5 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 0,5 kávéskanál fahéj
  • 2 kávéskanál édesítő (vagy cukor)
  • 2 dl tej
  • 2 darab datolyaszilva

Elkészítése

Zabkása:

A datolyaszilvát megmossuk, megtöröljük és felszeleteljük. Pár szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk. A tejet lassú tűzön megmelegítjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, a mazsolát és a többi aszalt gyümölcsöt. Néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik. Közben ízesítjük a fűszerekkel és belekeverjük a feldarabolt datolyaszilvát.

Tálalás:

A kész zabkását tálba kanalazzuk, majd a tetejét a félretett datolyaszilva szeletekkel, darabolt dióval és aszalt gyümölccsel díszítjük.

Tipp:

A zabkását ízlés szerint édesíthetjük mézzel vagy juharsziruppal is. Ha különlegesebb ízre vágyunk egy kevés reszelt narancshéjat vagy gyömbért is adhatunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/gyors/teli-reggeli-datolyaszilvaval/