Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepertős lepcsányka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg burgonya
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 10 dkg tepertő (apró szemű)
  • 5 dl napraforgó olaj


Elkészítése:

A meghámozott, megmosott burgonyát egy tálba lereszelem sajtreszelőn. Hozzáadom a lisztet és a fűszereket, majd belekeverem a tepertőt.

Ha a reszelt burgonya még engedne vizet tehetünk hozzá még egy kevés lisztet.

Egy serpenyőben megforrósítom az olajat. Ebbe teszek egy jó púpos evőkanállal a masszából. Az evőkanállal ellapítom azonnal, majd mindkét oldalát pirosra sütöm.

Szalvétára szedve leitatom a felesleges olajat. Tejföllel és reszelt sajttal kínálom.

https://receptneked.wps.hu/gyors/tepertos-lepcsanyka/