Elkészítése
A kenyérszeleteket egy kiolajozott tepsibe fektetjük, majd mindegyiket beterítjük a felkarikázott párizsival.
A tojásokat a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és finomra aprított petrezselyemmel ízesítjük. Ezzel a masszával leöntjük a kenyérszeleteket, ügyelve, hogy mindenhol befedje őket.
A tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
Forrón tálaljuk, friss salátával is kínálhatjuk.
Tipp
A párizsi helyett használhatunk sonkát, kolbászt vagy akár zöldségeket is. Ha szeretjük a pikáns ízeket, a tejfölös-tojásos masszába kevés csípős paprikát vagy reszelt sajtot is keverhetünk.

