Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 4 ek finomliszt
- 1 tojás
- 2 csípős paprika (ha nem szeretjük a csípőset, akkor TV)
- 1 paradicsompaprika
- 3 szál sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyát, fokhagymát és a répát lereszeljük. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk, a petrezselymet nagyobb darabokra metéljük.
A zöldségekhez hozzáadjuk a lisztet, tojást, petrezselmyet és sózzuk, borsozzuk.
Az egészet jó alaposan összekeverjük, majd a felforrósított olajba evőkanállal teszünk a masszából, a kanállal kicsit ellapítjuk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.