Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásfasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 evőkanál aprószemű zabpehely
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld (minél több, annál jobb)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors

Elkészítése

Két tojásból rántottát készítünk. A serpenyőben olajat forrósítunk, felütjük a tojásokatt és habosra keverjük villával. Sózzuk, borsozzuk, majd apró kockákra vágjuk a sajtot és belekeverjük. Az olajon megsütjük a rántottát.

Ha kihűl, akkor széttépkedjük, tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet.

Felütünk egy tojást, hozzákeverjük a masszához, majd adunk hozzá annyi zabpelyhet, hogy jó formázható legyen a massza.

Néhány percig hagyjuk a zabpehely magába szívja a nedvességet. Utána vizes kézzel kis golyókat formázunk és zsemlemorzsába kevert szezámmagba forgatjuk. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.

Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalát.

Lehet főzelék feltétje is, de én most petrezselymes krumplival kínáltam.

https://receptneked.wps.hu/gyors/tojasfasirt-3/