Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos-baconos lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta (előnyújtott)
  • 4 tojás
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • őrölt színes bors

Elkészítése

Előkészítés:

A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá az olajat és a préselt fokhagymát, egy csipet sót, majd keverjük össze.

Összeállítás:

A tésztát tekerjük ki, vágjuk két egyenlő részre, majd kenjük le a fűszeres olajjal (ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra).

Ezután a vékony csíkokra vágott sajtot helyezzük a tészta széleitől kicsit beljebb, majd hajtsuk rá, (alá) a kimaradt tésztarészt, és kicsit nyomkodjuk le (mindkét tésztával így járjunk el).

Sütés:

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá az előkészített tésztát és szórjuk meg az apróra vágott baconnel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 160 fokon hőlégkeveréssel süssük 15-20 percig.

Ezután vegyük ki a sütőből és mindegyik tésztára óvatosan üssünk rá két-két tojást, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, őröljünk rá frissen borsot és tegyük vissza a sütőbe még 5-8 percre. Attól függően süssük tovább, hogy a tojást lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint vágjuk fel és úgy kínáljuk.

Tipp: 

Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni az ízvilágát ennek az ételnek, akkor használj karakteres sajtot vagy adj hozzá pár szelet paradicsomot a frissesség kedvéért.

https://receptneked.wps.hu/gyors/tojasos-baconos-lepeny/