Előkészítés:
A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá az olajat és a préselt fokhagymát, egy csipet sót, majd keverjük össze.
Összeállítás:
A tésztát tekerjük ki, vágjuk két egyenlő részre, majd kenjük le a fűszeres olajjal (ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra).
Ezután a vékony csíkokra vágott sajtot helyezzük a tészta széleitől kicsit beljebb, majd hajtsuk rá, (alá) a kimaradt tésztarészt, és kicsit nyomkodjuk le (mindkét tésztával így járjunk el).
Sütés:
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá az előkészített tésztát és szórjuk meg az apróra vágott baconnel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 160 fokon hőlégkeveréssel süssük 15-20 percig.
Ezután vegyük ki a sütőből és mindegyik tésztára óvatosan üssünk rá két-két tojást, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, őröljünk rá frissen borsot és tegyük vissza a sütőbe még 5-8 percre. Attól függően süssük tovább, hogy a tojást lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint vágjuk fel és úgy kínáljuk.
Tipp:
Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni az ízvilágát ennek az ételnek, akkor használj karakteres sajtot vagy adj hozzá pár szelet paradicsomot a frissesség kedvéért.