Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos galuska, újhagyma pestoval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A galuskához:

  • 2 tojás
  • 3 ek finomliszt
  • 6 ek rétesliszt
  • csipet só
  • kevés víz

A keverékhez:

  • 1 evőkanál libazsír
  • 2 tojás
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek pesto


Elkészítése:

A galuska hozzávalóit kikavarjuk, lobogó vízbe szaggatjuk. Ha a víz felszínére jönnek a galuskák, leszűrjük. A kikavart masszát, nem kell pihentetni! Azonnal szaggathatjuk.

A leszűrt galuskákat felforrósított serpenyőben, libazsíron vagy más zsiradékon megforgatjuk, majd ráöntjük a keveréket (a tojásokat kikavarjuk a tejföllel és a pestoval).

A keveréket hozzáadva a galuskákhoz, addig sütjük, míg össze nem áll a tojásos massza. Frissen őrölt borssal, friss, karikára vágott újhagymával tuningolunk rajta.
[box style=”info”]A galuskámat a receptoldalra már feltöltött újhagymaszár pestoval tettem még ízletesebbé. Tálalható fejes salátával is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/tojasos-galuska-ujhagyma-pestoval/