Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos gomba pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg szalonna
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • 40 dkg gomba
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 db főtt tojás
  • 50 dkg orsó tészta

Elkészítése

A szalonnát felaprítjuk és zsírjára sütjük. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és hozzáadjuk a szalonnához, majd együtt pirítjuk őket. Ezt követően megszórjuk pirospaprikával.

A gombát felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a hagymás szalonnához, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk.

Amikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott főtt tojásokat. A tejfölt kikeverjük a liszttel, majd a tojásos gombára öntjük, és összeforraljuk.

Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a gombás-tojásos raguval tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/tojasos-gomba-porkolt/