Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos lecsóval töltött burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 közepes burgonya
  • 5 darab paradicsom
  • 8 közepes paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db tojás
  • 2 kávéskanál só
  • 1 csipet bors
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítése

Elkészítés menete

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Meghámozzuk, kettévágjuk, és a belsejét óvatosan kikaparjuk.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  4. A paprikát és a paradicsomot felaprítjuk, majd a hagymához adjuk. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
  5. A tojásokat felütjük, felverjük, majd a lecsóhoz öntjük, és együtt készre sütjük.
  6. A félbevágott burgonyákat megtöltjük a tojásos lecsóval.
  7. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk kolbásszal vagy reszelt sajttal is. Friss salátával vagy tejföllel kínálva igazán kiadós és finom étel lesz.

https://receptneked.wps.hu/gyors/tojasos-lecsoval-toltott-burgonya/