Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

A tökéletes házi sajtkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 450 g kefir
  • 450 g natúr joghurt
  • só
  • tetszés szerinti zöldfűszerek, fűszerek
  • géz pólya


Elkészítése:

Egy edényben összekeverem a joghurtot és a kefirt, sózom.

A több réteg géz pólyát egy mély lábosba/edénybe fektetem úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak. Beleöntöm a keveréket, összefogom a pólya széleit és megkötöm szorosan. A kis gömböcöt így már fel tudom kötni egy fakanálra. Belelógatom a mély edénybe, hogy az alja ne érjen le, majd 10 órán keresztül, 1-2 óránként szorítva, csavarva rajta egyet, kicsöpögtetem.

Akkor van kész, ha sűrű, krémes, selymes állagú a krém.:)

Átteszem egy lezárható edénybe, fűszerezem ízlés szerint, és egy éjszakát állni hagyom. Tökéletes, és nem igényel 5 percnél többet az elkészítése.

[box style=”info”]A mennyiség egy kis adaghoz elegendő, természetesen sokkal több kell egy nagyobb mennyiséghez, mivel a legtöbb folyadék távozni fog belőle, így veszít a mennyiségéből. Kezdéshez, kóstoláshoz ajánlom ezt a mennyiséget. [/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/tokeletes-hazi-sajtkrem/