Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Tökéletes rántott sajt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg trappista, vagy ementáli sajt, (esetleg más, félkemény jól szeletelhető sajt) 20 dkg liszt 5 tojás kb. 30 dkg zsemlemorzsa kevés só kevés tej Elkészítése: A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd közepén átlósan ketté. (ez nem kötelező, csak esztétikusabb rántva) A tejet egy tányérba öntjük, beleforgatjuk a sajtszeleteket. A tojást lazán felverjük kevés […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg trappista, vagy ementáli sajt, (esetleg más, félkemény jól szeletelhető sajt)
  • 20 dkg liszt
  • 5 tojás
  • kb. 30 dkg zsemlemorzsa
  • kevés só
  • kevés tej


Elkészítése:

A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd közepén átlósan ketté. (ez nem kötelező, csak esztétikusabb rántva)

A tejet egy tányérba öntjük, beleforgatjuk a sajtszeleteket. A tojást lazán felverjük kevés sóval, majd a szokásos módon kezdünk hozzá a panírozásnak. Először a lisztbe, majd a tojásba, legvégén a zsemlemorzsába forgatjuk a sajtszeleteket. Ha vastagabb panírt szeretnénk, a tojásba, és a morzsába ismét beleforgatjuk.

A legfontosabb dolog jön!

A panírozott sajtszeleteket forró olajban sütjük ki! A panír így előbb szilárdul meg, mielőtt a sajt megmelegedne, és lenne ideje elfolyni.

A panírozás után mélyhűtőbe is teheted a szeleteket a sütés előtt, de ha forró olajat használsz, erre nincs szükség.

A tartármártás szinte kötelező hozzá!

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is