Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tökös, cukkinis lepcsánka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 közepes főzőtök
  • 6 nagy szem krumpli
  • finomliszt (amennyit felvesz )
  • só
  • fehér bors
  • ételízesítő
  • fokhagyma
  • 4 db tojás
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

Először meghámozzuk a cukkinit, a tököt és a krumplit, majd lereszeljük őket. A reszelt zöldségeket sózzuk, és hagyjuk állni körülbelül fél óráig, hogy kiengedjék a levüket. Ezután kinyomkodjuk a felesleges folyadékot, majd ízlés szerint fűszerezzük (például borssal, fokhagymával, petrezselyemmel). Hozzáadjuk a tojásokat, és jól összekeverjük. Annyi lisztet keverünk bele, hogy a massza ne legyen túl lágy, de formázható maradjon.

A sütéshez egy palacsintasütőben forró olajat hevítünk. Két kanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe, majd elnyomkodjuk, hogy lapos, rántott hús alakú formát kapjunk. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, amíg ropogós lesz.

Sztori:

Nagy sikere volt a szomszédok és a baráti körben. Saját kreációm, amit kitaláltam és elkészítettem, és mindenki imádta!

https://receptneked.wps.hu/gyors/tokos-cukkinis-lepcsanka/