Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött avokádó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db avokádó
  • 2 db tojás
  • 1 db paradicsom
  • 4 szelet sonka
  • reszelt sajt

Elkészítése

Avokádó előkészítése

Az avokádókat hosszában félbevágjuk, majd a mag mentén ejtett vágás után a két felet ellentétes irányba csavarjuk. A mag így könnyedén kivehető. A belsejéből egy kicsit kikaparunk, hogy helyet készítsünk a tölteléknek.

Töltelék összeállítása

A sonkát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk, majd az avokádó mélyedéseibe töltjük. A tetejére egy-egy tojást ütünk, majd az előmelegített sütőbe tesszük.

Sütés

A töltött avokádót 180 °C-on kb. 15 percig sütjük, amíg a tojás félig megszilárdul. Ezután reszelt sajttal megszórjuk, és további 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

Tipp

Ha könnyedebb változatot szeretnénk, tojás nélkül is elkészíthetjük: ilyenkor a sonkát és a paradicsomot töltjük az avokádóba, majd sajttal megszórva sütjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/toltott-avokado/