Avokádó előkészítése
Az avokádókat hosszában félbevágjuk, majd a mag mentén ejtett vágás után a két felet ellentétes irányba csavarjuk. A mag így könnyedén kivehető. A belsejéből egy kicsit kikaparunk, hogy helyet készítsünk a tölteléknek.
Töltelék összeállítása
A sonkát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk, majd az avokádó mélyedéseibe töltjük. A tetejére egy-egy tojást ütünk, majd az előmelegített sütőbe tesszük.
Sütés
A töltött avokádót 180 °C-on kb. 15 percig sütjük, amíg a tojás félig megszilárdul. Ezután reszelt sajttal megszórjuk, és további 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Tipp
Ha könnyedebb változatot szeretnénk, tojás nélkül is elkészíthetjük: ilyenkor a sonkát és a paradicsomot töltjük az avokádóba, majd sajttal megszórva sütjük.