Burgonya előkészítése:
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és óvatosan kikanalazzuk a belsejüket úgy, hogy a héja ne sérüljön. A kikapart burgonya belsejét félretesszük más felhasználásra (pl. burgonyás pogácsához).
Töltelék elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Belekeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig pirítjuk. Felöntjük 3-4 dl vízzel, és lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul, és a folyadék szinte teljesen elpárolog.
A kész darált húsos tölteléket a félbevágott burgonyák belsejébe kanalazzuk.
Fűszeres tejföl elkészítése és összeállítás:
A tejfölt összekeverjük az oregánóval, bazsalikommal, paprikakrémmel, sóval és borssal. Ezt a fűszeres tejfölt a megtöltött burgonyák tetejére kanalazzuk. Aki szeretné, reszelt sajttal is megszórhatja.
A töltött burgonyákat olajjal kikent tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben, 160-170 °C-on addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul (kb. 20-25 perc).