Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Töltött burgonya gazdagon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát megtisztítjuk és megfőzzük. Amikor megfőtt, kettévágjuk, és egy kanállal óvatosan kivájjuk a közepét, hogy kis mélyedést alakítsunk ki. A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a kockára vágott párizsit, valamint az aprított hagymát és fokhagymát. Az egészet jól megpirítjuk. Ezután belekeverjük a kivájt burgonya belsejét, a tejfölt, a fűszereket, és reszelt sajtot […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.02.14.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk és megfőzzük. Amikor megfőtt, kettévágjuk, és egy kanállal óvatosan kivájjuk a közepét, hogy kis mélyedést alakítsunk ki.

A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a kockára vágott párizsit, valamint az aprított hagymát és fokhagymát. Az egészet jól megpirítjuk. Ezután belekeverjük a kivájt burgonya belsejét, a tejfölt, a fűszereket, és reszelt sajtot adunk hozzá. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

A tölteléket kanalanként ráhalmozzuk a félbevágott burgonyákra. Megszórjuk reszelt sajttal és fűszersóval. A tepsi aljába kevés olajat öntünk, majd az előkészített burgonyákat belehelyezzük.

A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Amikor szinte elkészült, levesszük az alufóliát, és visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje szépen megpiruljon. Ezután tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is