Elkészítése
A burgonyát megtisztítjuk és megfőzzük. Amikor megfőtt, kettévágjuk, és egy kanállal óvatosan kivájjuk a közepét, hogy kis mélyedést alakítsunk ki.
A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a kockára vágott párizsit, valamint az aprított hagymát és fokhagymát. Az egészet jól megpirítjuk. Ezután belekeverjük a kivájt burgonya belsejét, a tejfölt, a fűszereket, és reszelt sajtot adunk hozzá. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
A tölteléket kanalanként ráhalmozzuk a félbevágott burgonyákra. Megszórjuk reszelt sajttal és fűszersóval. A tepsi aljába kevés olajat öntünk, majd az előkészített burgonyákat belehelyezzük.
A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Amikor szinte elkészült, levesszük az alufóliát, és visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje szépen megpiruljon. Ezután tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk!
