Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött burgonya gazdagon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szem burgonya
  • 20 dkg füstölt sonka (vagy párizsi)
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 doboz kukorica
  • 20 dkg trappista sajt
  • só
  • bors
  • delikát
  • sült krumpli fűszerkeverék
  • kevés olaj

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk és megfőzzük. Amikor megfőtt, kettévágjuk, és egy kanállal óvatosan kivájjuk a közepét, hogy kis mélyedést alakítsunk ki.

A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a kockára vágott párizsit, valamint az aprított hagymát és fokhagymát. Az egészet jól megpirítjuk. Ezután belekeverjük a kivájt burgonya belsejét, a tejfölt, a fűszereket, és reszelt sajtot adunk hozzá. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

A tölteléket kanalanként ráhalmozzuk a félbevágott burgonyákra. Megszórjuk reszelt sajttal és fűszersóval. A tepsi aljába kevés olajat öntünk, majd az előkészített burgonyákat belehelyezzük.

A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Amikor szinte elkészült, levesszük az alufóliát, és visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje szépen megpiruljon. Ezután tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/gyors/toltott-burgonya-gazdagon/