Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött burgonya gombás mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 nagyobb burgonya
  • 30 dkg darált hús
  • 30 dkg gomba (nálam galambica)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dkg liszt
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • só
  • őrölt fehérbors
Töltött burgonya gombás mártással

Elkészítése

A burgonyát alaposan megmossuk,megfőzzük, megtisztítjuk, zöldségvájóval kifúrjuk. A finomra vágott vöröshagymát előhevített olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd betöltjük a burgonyákba. Kevés kis olajjal kikenjük a tepsit,kevés húsleveslét öntünk alá. A sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

A megtisztított, alaposan megmosott, szeletekre vágott gombát kevés előhevített olajon megfonnyasztjuk, meghintjük kevés liszttel, és felengedjük a főzőtejszínnel. Lassú tűzön kiforraljuk. Friss vágott petrezselyemzölddel, kevés sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. Mártás sűrűségűre beforraljuk. Tálaláskor a töltött, sült burgonyák köré öntjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/toltott-burgonya-gombas-martassal/