Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Saláta receptek

Zöldséges ételek

Töltött csirkemell fűszeres vajban sütve feta salátával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 egész csont nélküli csirkemell filé 1 kisebb tasak aszalt sárgabarack 2 zacskó mini mozzarella só bors 10 dkg vaj 1 csokor bazsalikom 1csokor petrezselyem ízlés szerint oregánó és tárkony Salátához: Kis doboz feta sajt 2-3 paradicsom 1 zacskó vegyes saláta oliva olaj Elkészítése: A csirkemell filéket vágjuk ketté, így lesz 4 darab mellünk. […]

Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
MiniNoemi
Beküldte: 2016.08.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 egész csont nélküli csirkemell filé
  • 1 kisebb tasak aszalt sárgabarack
  • 2 zacskó mini mozzarella
  • bors
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1csokor petrezselyem
  • ízlés szerint oregánó és tárkony

Salátához:

  • Kis doboz feta sajt
  • 2-3 paradicsom
  • 1 zacskó vegyes saláta
  • oliva olaj


Elkészítése:

A csirkemell filéket vágjuk ketté, így lesz 4 darab mellünk.

Fektessük őket deszkára és erre párhuzamosan vágjuk be, de ne vágjuk végig, hagyjunk kb 2 cm-ert és nyissuk szét a húst. Így kapunk egy szép nagy szeletet amit megtudunk tölteni.

Klopfoljuk ki kissé, majd sózzuk borsozzuk.

Hosszában egy sorba fektessünk rá végig bazsalikom levelet, majd erre a barackot és arra a mozzarellát. Tekerjük fel szorosan és fogpiszkálóval rögzítsük egy két helyen.

Ugyanígy járjunk el a másik 3 mellel is.

A vajat olvasszuk fel és vágjuk bele apróra a fűszereket, a maradék bazsalikomot, a petrezselymet, az oregánót és a tárkonyt.

Helyezzük a hústekercseket jénai tálba és öntsük le őket a fűszeres vajjal.

Alufóliával letakarva 180 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 200 fokon további 5-10 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.

A salátához a paradicsomokból és a fetából szeleteket vágunk.

A tálaláshoz vágjuk szeletekre a húst, mellé tegyünk egy szelet paradicsomot, arra egy kupac salátát, majd a fetát és így tovább ameddig szeretnénk.

De természetesen tálalhatjuk kedvünk szerint.

[box style=”info”]Rögtönzött, egyszerű vasárnapi ebédnek indult, de egy igazi remekmű lett belőle ami nem csak csodás de isteni finom is. :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
MiniNoemi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is