Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 nagyobb fej csiperkegomba
  • liszt
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • felvágott (ami a hűtőben van)
  • 1 közepes paradicsom
  • 0,5 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A gombákat alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd eltávolítjuk a tönkjüket, amelyeket félreteszünk a későbbi felhasználásra. A tojásokat felverjük, enyhén megsózzuk, majd a gombafejeket bepanírozzuk, és forró olajban aranybarnára sütjük őket.

Közben a paradicsom héját eltávolítjuk, majd a paradicsomot és a paprikát felkockázzuk. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, és megpirítjuk rajta a felkockázott zöldségeket. Amikor a zöldségek megpirultak, hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a fűszereket, majd tovább pirítjuk.

Néhány perc múlva hozzáadjuk a korábban félretett, felkockázott gombatönköket és a felvágottat (például sonkát vagy kolbászt). Az egészet alaposan összepirítjuk, majd hozzáöntjük a panírozásból megmaradt tojást, és addig sütjük, amíg a tojás össze nem áll a keverékkel.

Ezután a sült gombafejeket egy kisebb jénai tálba helyezzük, és megtöltjük őket a töltelékkel. A maradék tölteléket eloszthatjuk a gombafejek körül vagy a tetejükön. Végül reszelt sajtot szórunk a gombákra, és az egészet előmelegített sütőbe tesszük, ahol addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.

https://receptneked.wps.hu/gyors/toltott-gomba-2/